Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Τα πρώτα πλοία έβαλαν πλώρη για τη Γάζα!

Γράφαμε εδώ 
για τις τακτικές εκφοβισμού του κινήματος αλληλεγγύης προς τους ελεύθερους πολιορκημένους κατοίκους της Γάζας καθώς και για τη συνάντηση που είχε το κίνημα με τον Δήμαρχο της πόλης μας.

Οι ισραηλινές τακτικές εκφοβισμού συνεχίζονται αλλά δεν θα μας σταματήσουν.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, ρεπορτάζ στο Ισραήλ έδειξαν ότι οι Ισραηλινές αρχές δεν θα επιτρέψουν στον Στόλο της Ελευθερίας να φτάσει στη Γάζα με το φορτίο του (σχεδόν 5.000 τόνοι) από πολύ αναγκαία οικοδομικά υλικά, ιατρικό εξοπλισμό και σχολικές προμήθειες. Σύμφωνα με Ισραηλινές ειδησεογραφικές πηγές, ξεκάθαρες διαταγές έχουν εκδοθεί για να αποτραπούν τα πλοία να φτάσουν στη Γάζα, ακόμα κι αν γι' αυτό χρειαστεί στρατιωτική βία.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε  ότι ο Naor Gilon, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στο υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε την περασμένη Δευτέρα ότι...
"η ενέργεια αυτή θα ήταν προβοκάτσια και παραβίαση του ισραηλινού νόμου", ενώ η εφημερίδα Haaretz αναφέρει επίσης ότι ο Naor Gilon συνάντησε διπλωματικούς εκπροσώπους από την Ελλάδα, τη Σουηδία και την Τουρκία, από τους οποίους ζήτησε να περάσουν το μήνυμα ότι δεν θα επιτραπεί στους πολίτες τους να πλησιάσουν τη Γάζα. Ακόμη ανάλογη δήλωση υπήρξε κι από το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, καθιστώντας σαφές ότι θα υποχρεωθούν να σταματήσουν, έστω και διά της βίας.

Στο μεταξύ, στις 14 Μαΐου 2010, το M/V Ρέιτσελ Κόρι, ένα φορτηγό πλοίο 1200 τόνων, μέρος του Στόλου της Ελευθερίας των 8 πλοίων, ξεκίνησε από την Ιρλανδία με κατεύθυνση τη Μεσόγειο Θάλασσα. Εκεί, πλοία από την Τουρκία και την Ελλάδα θα το συναντήσουν και θα πλεύσουν προς τη Γάζα σπάζοντας το εμπάργκο.
Τα τελευταία πλοία θα έχουν αναχωρήσει από Ελλάδα και Τουρκία μέχρι τις 23 Μαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου