Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Πρόσω ολοταχώς - Όλοι αποφασισμένοι

Κι ενώ το ταξίδι προς τη Γάζα συνεχίζεται, μέλος της αποστολής από το πλοίο "ΣΦΕΝΔΟΝΗ" μεταδίδει ότι οι Ελληνοκυπριακές αρχές δεν επέτρεψαν σήμερα την επιβίβαση σε σκάφη της αποστολής μελών ξένων αντιπροσωπιών, διακεκριμένων προσωπικοτήτων καθώς και του Έλληνα βουλευτή κ. Κουράκη. Σκάφη του Λιμενικού και ελικόπτερα δεν έδωσαν τη άδεια επιβίβασης.
Στο μεταξύ μετά από προβλήματα (αβαρίες) που έχουν παρουσιαστεί σε τρία σκάφη, ο στόλος αποτελείται πλέον από πέντε σκάφη που συντονίζονται για το επόμενο σημείο συνάντησης.
Δημοσιεύματα στο Ισραήλ αναφέρουν πως τα μέλη της αποστολής πρόκειται να συλληφθούν και θα τους ζητηθεί να υπογράψουν χαρτί με το οποίο θα δέχονται άμεσα την απέλασή τους στις χώρες τους ή αλλιώς θα οδηγηθούν σε φυλακές στα εσωτερικά του Ισραήλ.
Ήδη από τις 18:30 το απόγευμα της Παρασκευής το ναυτικό του Ισραήλ βρισκεται σε οπτική επαφή με μικρό αριθμό σκαφών τα οποία συμμετέχουν στο κονβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα.  Σύμφωνα με το στρατιωτικό ραδιόφωνο του Ισραήλ ο στόλος βρίσκεται ακόμα σε μεγάλη απόσταση από τα χωρικά ύδατα της Γάζας και οι εντολές που έχουν τα πολεμικά πλοία είναι να παρακολουθούν την πορεία αυτών και να μην εμπλακούν μέχρι νεωτέρας. Λεπτομέρειες για σημείο εμπλοκής δεν δίνονται και πιθανότατα αυτό δεν θα συμβεί προτού τα σκάφη πλησιάσουν σε κοντινή απόσταση στα χωρικά ύδατα της Γάζας, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η εμπλοκή ακόμα και στα διεθνή χωρικά ύδατα. Παρόμοια άλλωστε είχε αντιδράσει το Ισραήλ και την τελευταία φορά που υπήρξε ανάλογο εγχείρημα τον Ιανουάριο του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου