Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Η ημέρα εκείνη δε θ΄αργήσει

(η φωτογραφία από το τούρκικο πλοίο "Mavi Marmara" που πλέει κι αυτό με το στολίσκο της Ελευθερίας προς τη Γάζα).

Από τις 4 το απόγευμα της Κυριακής, ο στόλος πλέει προς τη Γάζα. Ένα απ΄ τα σκάφη ξεπέρασε τα προβλήματά του κι έτσι συνολικά τα πλοία είναι 6 ( τα 2 ελληνικά). Κάποιοι Γερμανοί ευρωβουλευτές κατάφεραν να επιβιβαστούν. Η αποστολή αποφασίστηκε να αργήσει κατάτι, ώστε να φτάσει στο πιθανό σημείο εμπλοκής  με τους Ισραηλινούς πρωινές ώρες και όχι βράδυ.
Οι επιβαίνοντες πιστεύουν  ότι μπορούν να φτάσουν και να παραδώσουν τη μεταφερόμενη βοήθεια στη Γάζα ( μεταφέρονται από αναπηρικά καροτσάκια και τσιμέντο, μέχρι συσκευές αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού, αφού από τους βομβαρδισμούς έχει καταστραφεί το δίκτυο ύδρευσης της πόλης και οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν τρομερό πρόβλημα ) .
Στο μεταξύ ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την επέκταση της στρατιωτικής ζώνης στα παράλια της Γάζας στα 68 μίλια, πράγμα που φέρνει το θρυλούμενο ραντεβού πιο κοντά….
Η συμμετοχή αυτού του blog (μαζί με πολλά άλλα) στην ενημέρωση είναι μια μικρή βοήθεια στο να πιέσουμε κι εμείς ν΄ αλλάξει  η στάση της Ισραηλινής πλευράς  κι ας το παίξουν τώρα παληκαράδες , η κατακραυγή είναι σίγουρο πως δεν θ΄ αργήσει.

Έκτακτο: Μεταδίδεται ότι πλοία του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ ήρθαν σε επαφή με το στόλο των σκαφών και φέρεται να τους ζητήθηκε διενέργεια νηοψίας . Οι διοργανωτές της αποστολής, σύμφωνα με μήνυμά τους στο διαδίκτυο, σημειώνουν ότι τους ζητήθηκε η ταυτότητα των πλοίων και ο προορισμός τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου