Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Σπάμε την πολιορκία! Το καράβι θα πάει σίγουρα στη Γάζα!

Την Κυριακή 4/4, στις 12:05 το μεσημέρι, άγνωστος τηλεφώνησε στον Βαγγέλη Πισσία, συντονιστή της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», και του απεύθυνε στα αγγλικά την εξής απειλή: «Θα πληρώσεις, υποστηρίζεις τους τρομοκράτες ισλαμιστές μπάσταρδε». Το πρωί της Δευτέρας 5/4 το αυτοκίνητο του Β. Πισσία βρέθηκε σπασμένο. Για τα δύο γεγονότα έγινε διάβημα προς τις Αρχές.
Ας θυμηθούμε παλαιότερα την ανατίναξη του πλοίου αντίστοιχης αποστολής, το 1988 στη
Λεμεσό, καθώς και τη δολοφονία του Riad Hamad, στελέχους του Free Gaza Movement, τον Μάρτιο του 2008 στο Κολοράντο των ΗΠΑ η πολύ πρόσφατα τη δολοφονία Παλαιστίνιου αξιωματούχου στο Ντουμπάϊ, που αποτέλεσε διεθνές διπλωματικό και πολιτικό σκάνδαλο.
Η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», εγχείρημα ενός ολόκληρου κινήματος αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό είναι μια διεθνής αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας της οποίας τα θαλάσσια σύνορα πρέπει να είναι ελεύθερα σε μια από χιλιετίες ελεύθερη Μεσόγειο.

Πληροφορηθήκαμε ακόμα ότι ο Δήμαρχος της πόλης μας Σταύρος Κασιμάτης συναντήθηκε σήμερα 20/04 στο Δημαρχείο με εκπροσώπους της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών της επιτροπής για τη συγκέντρωση και αποστολή βοήθειας προς την πόλη της Γάζας με στόχο την ανοικοδόμησή της. Ο Δήμαρχος δήλωσε
τη συμπαράσταση του.
Καλή κίνηση. Πολύ καλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου