Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Γιατί καθυστερεί η ψήφιση του νομοσχεδίου κα Μπατζελή ;


Ο πολιτισμός κρίνεται απο το πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι στα ζώα
Τα ζώα στα τσίρκο είναι γνωστό και αποδεδειγμένο ότι για να υπακούσουν στους κανόνες των θηριοδαμαστών κακοποιούνται βάναυσα.
Επανειλημμένα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και στην Ελλάδα βίντεο και φωτογραφικό υλικό με σκηνές ωμής βίας απέναντι σε άγρια ζώα (ελέφαντες, λιοντάρια, τίγρεις κ.ά.) που δεν υπακούουν, δηλαδή δεν χορεύουν, δεν πηδούν τα εμπόδια, δεν στέκονται στα δύο τους πόδια, δεν περνούν μέσα από στεφάνια φωτιάς κ.ο.κ.
Ένα τέτοιο τσίρκο με ζώα βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα. Μετά τη Λάρισα πήγε στα Τρίκαλα και θα βρίσκεται εκεί μέχρι τις 19/04.
Το νομοσχέδιο για την απαγόρευση λειτουργίας τσίρκο με ζώα στη χώρα μας παραμένει ανενεργό στο Νομοπαρασκευαστικό Τμήμα της Βουλής. Είχε κατατεθεί στο Υπουργείο το 2007 , αναφέρεται στην απαγόρευση της εισόδου και λειτουργίας των τσίρκο με ζώα στη χώρα μας, όπως έχουν αποφασίσει αρκετοί Δήμοι και Νομαρχίες της χώρας και θα ψηφιζόταν λίγο πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών του 2009 .
Ενώνουμε τη φωνή μας κι εμείς με τον «ΑΡΚΤΟΥΡΟ» κι όλες αυτές τις ομάδες πολιτών και φιλοζωικών σωματείων που καλούν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δώσει την οριστική λύση στο θέμα της λειτουργίας τσίρκο με ζώα και κακομεταχείρισής τους και να θέσει το νομοσχέδιο υπό ψήφιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου