Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ένα καλό...και δυό κακά...

Διάβαζα τις προάλλες πως…
σε συνάντηση του υπουργού εθνικής άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου με τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, ο πρώτος παραχώρησε σημαντική έκταση από το Πάρκο Γουδή ιδιοκτησίας του υπ. Εθνικής Άμυνας στο Δήμο της Αθήνας για δεντροφύτευση κι άλλες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις προκειμένου να γίνει προσβάσιμη στους δημότες
και σήμερα κάπου πήρε το μάτι μου πως…
καμπανάκι κινδύνου για τη ρύπανση των λιμνών της Ελλάδας, εκπέμπουν οι ειδικοί, καθώς 16 από τις 18 λίμνες στις οποίες έγινε έλεγχος, διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται σε μέτρια έως κακή οικολογική κατάσταση. Μάλιστα από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, προκύπτει ότι υπερβάσεις μολύβδου, νικελίου, υδραργύρου και τοξικών ενώσεων έχουν καταγραφεί σε μεγάλους ποταμούς και λίμνες, ενώ ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι για 32 λίμνες της Ελλάδας, δεν υπάρχει εικόνα.
κι ήρθα στα ίσα μου…
Κι εκεί που είχα ισιώσει, άρχισα ξαφνικά να γέρνω, καθώς διάβασα πως…

Μια μεσογειακή φώκια μήκους 1,70 μέτρων βρέθηκε νεκρή από έκρηξη δυναμίτιδας στην περιοχή του οικισμού Περί νότια της Σάμου. Το ζώο έπεσε θύμα ψαράδων, που επιμένουν στη χρήση δυναμίτιδας.
Αμεσα ενημερώθηκε το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» που έσπευσε στην περιοχή και έκανε την αυτοψία.
Τα μέλη της ερευνητικής ομάδας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα συχνά περιστατικά που παρατηρούνται στις ελληνικές θάλασσες και αφορούν στην εξόντωση από τον άνθρωπο σπάνιων θαλάσσιων ειδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου