Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Το σχολείο πάει σινεμά

Διήμερο φεστιβάλ παιδικών ταινιών στις 17-18/04 διοργανώνει το “Cine-Παράδεισος” της πόλης μας , αφιερωμένο στη μνήμη του αδικοχαμένου 15χρονου Αφγανού που έφυγε απ’ την πατρίδα του για να γλυτώσει από τον πόλεμο αλλ’ αυτός τον πρόλαβε στον τόπο μας.
Διαβάσαμε ακόμα πως σε 60 χώρες στον αναπτυσσόμενο κόσμο, πάνω από τα μισά από τα πρωτοβάθμια σχολεία δεν διαθέτουν επαρκή παροχή νερού ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα δεν διαθέτουν επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF και συνεργατών της που δόθηκε στη δημοσιότητα τις αρχές της εβδομάδας.
Αλλά και με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από την πολιτεία της κατασκευής νέου Βρεφονηπιακού σταθμού στο Δήμο μας δαπάνης 2,54 εκ. € και δυναμικότητας 108 παιδιών.
Πολύ σημαντικό γεγονός μιας και συμβάλλει στο να εξασφαλίζει στα παιδιά προστασία , φροντίδα και σταδιακή πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα .
Εμείς θα συνεχίσουμε να παροτρύνουμε και να πιέζουμε τα κέντρα αποφάσεων να αυξήσουν τις επενδύσεις που βελτιώνουν το επίπεδο ζωής των παιδιών και επιτρέπουν τη σωματική, πνευματική, ψυχική, ηθική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Δεν θα διστάσουμε λοιπόν να επαινέσουμε το Δήμο μας , και οποιονδήποτε άλλο Δήμο, όταν ακούγονται τέτοια νέα. Όπως και δεν θα διστάσουμε να επιτιμήσουμε και να καταγγείλουμε την απραξία και την έλλειψη αγωνιστικότητας της εξουσίας, τοπικής και μη, σε τέτοια θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου