Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ένα αριστούργημα στο "Σινέ-Παράδεισος"

Η Άγνωστη Κυρία (Madame De...) - Σκην: Μαξ Οφίλς
Τετάρτη 01/12 - 09:00 μμ

Ένα από τα μεγάλα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου στο Σινε-Παράδεισος.
Πολλοί κριτικοί, από την πρώτη της εμφάνιση (1953) μέχρι και σήμερα, τοποθετούν την ταινία ανάμεσα στις δέκα καλύτερες από καταβολής κινηματογράφου.

Η υπόθεση:  Η κόμισσα Λουίζ ντε...( Ντανιέλ Νταριέ), η άγνωστη κυρία του τίτλου, μια φανταχτερή κοκέτα,  για να ξεχρεώσει χρέη, αποφασίζει να πουλήσει τα σκουλαρίκια που της χάρισε ο άντρας της, στρατηγός Αντρέ ντε... (Σαρλ Μπουαγέ). Η απόφασή της, όμως, γίνεται αιτία για παρεξηγήσεις και συναισθηματικά αδιέξοδα. Γιατί η Λουίζ προσποιείται πως έχασε τα σκουλαρίκια στην όπερα, ενώ, στη συνέχεια, ο άντρας της τα αγοράζει και τα κάνει δώρο στη μετρέσα του, η οποία, με τη σειρά της, τα χάνει στη ρουλέτα, στην Κωνσταντινούπολη, απ' όπου τα αγοράζει ο βαρόνος Φαμπρίζιο Ντονάτι (Βιτόριο ντε Σίκα), που, με τη σειρά του, τα προσφέρει στη... Λουίζ.

Ο Μαξ Οφίλς , ένας απ΄τους καλύτερους σκηνοθέτες όλων των εποχών, με στιλ εντελώς προσωπικό, με τη κάμερα σε συνεχή τράβελινγκ , με μελετημένες και τις τελευταίες λεπτομέρειες κάθε πλάνου, με καταπληκτική ασπρόμαυρη φωτογραφία και μουσική υπόκρουση Στράους  φτιάχνει μια πανέμορφη ταινία.
Μέσα σ΄ όλο το χολυγουντιανό σκουπιδαριό που μας περιβάλλει , με ταινίες που φτιάχνονται πια με συνταγές  , μη χάσετε αυτό το διαμάντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου