Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Όταν οι δημοτικές αρχές ...υποχρεώνουν με σύνεση

 
(Οι φωτογραφίες είναι από τα φωτοβολταϊκά συστήματα που είναι εγκαταστημένα στο νέο στολίδι της πόλης μας, το κτήριο του 8ου νηπιαγωγείου, καθώς και από τα εξωτερικά "πράσινα" φωτιστικά που το περιβάλλουν)



To Μάρμπουργκ είναι μια πόλη στη Γερμανία, πανεπιστημιούπολη θα λέγαμε μια και σε σύνολο 80.000 κατοίκων φιλοξενεί 21.000 φοιτητές και 3.400 εργαζόμενους στο πανεπιστήμιο.
Οι δημοτικές αρχές του Μάρμπουργκ υιοθέτησαν πρόταση, ώστε να καταστεί υποχρεωτική η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στα κτήρια που ανακαινίζονται.
Την πρόταση υπερψήφισαν οι  Σοσιαλδημοκράτες, οι Πράσινοι και το κόμμα της Αριστεράς "Die Linke". Προβλέπει ότι όλα τα κτήρια με εμβαδόν πάνω από 50 τ.μ. θα πρέπει να προσθέσουν ηλιακούς συλλέκτες στις στέγες τους, αν προχωρήσουν σε εργασίες επισκευής ή τροποποίησης του συστήματος θέρμανσης.
Ο κανονισμός θα τεθεί σταδιακά σε ισχύ από τον Ιούλιο του 2011. Οι παραβάτες θα πληρώνουν πρόστιμο 1.000 ευρώ.
Επιπλέον προβλέπεται πως οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να αποφευχθεί, χάρη στην επιλογή υλικών ή το σημείο τοποθέτησης των ηλιακών συλλεκτών, οποιαδήποτε οπτική ασχήμια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου