Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Παιδιά στις φυλακές - Κανένα παιδί σε κελί

Κι ενώ η αποχή των κρατουμένων από το συσσίτιο συνεχίζεται σε 15 από τις 33 φυλακές της χώρας, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, (σε 21 σύμφωνα με την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων), διεκδικώντας, για μια ακόμη φορά, τα αυτονόητα: δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος
εκατοντάδες παιδιά βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κελιά χωρίς μόρφωση και ιατρική φροντίδα
Η Ένωση "Μαζί για το Παιδί" συνεχίζει να συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για τα άπορα παιδιά και τους νέους στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα.
Στον Αυλώνα υπάρχουν 370 έγκλειστα παιδιά και νέοι εκ των οποίων οι 300 είναι άποροι. Η βοήθεια που θα συγκεντρωθεί θα τα βοηθήσει να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του χειμώνα.

Η παράδοση της βοήθειας στις Φυλακές θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου 2010

Πού ; Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίζουν τα είδη που έχουν συγκεντρώσει στην αποθήκη της Ένωσης Μαζί για το Παιδί στην συμβολή των οδών Μπουσίου 20 και Κούπα 33 στην Αθήνα. (Πλησίον μετρό Κατεχάκη. Περνώντας την Κατεχάκη με κατεύθυνση προς Αθήνα στρίβετε στο 3ο στενό δεξιά δείτε το χάρτη).

Πότε; : Έως και την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου και ώρες 10.00 - 18.00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Τα παιδιά των φυλακών έχουν ανάγκη από:

1. Χειμερινά κλινοσκεπάσματα και είδη ατομικής υγιεινής
Πετσέτες μπάνιου, σεντόνια, μονές κουβέρτες και μονά παπλώματα, σαμπουάν, οδοντόπαστες, οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια bic, χαρτί υγείας, απορρυπαντικό ρούχων σε σκόνη.
2. Φόρμες, παπούτσια και εσώρουχα (τα εσώρουχα πρέπει να είναι καινούρια)
Τα ρούχα, τα εσώρουχα και τα παπούτσια πρέπει να είναι αντρικά medium και large για παιδιά ηλικίας 16 -24 ΟΧΙ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ! Μαζέψτε φόρμες, τζιν, μπλουζάκια φούτερ, εσώρουχα, παπούτσια και παντόφλες.(θερμή παράκληση ελαφρώς μεταχειρισμένα)
3. Τηλεκάρτες, Γραφική ύλη και ξένο τύπο.
Οι άποροι κρατούμενοι στον Αυλώνα είναι κατά πλειοψηφία αλλοδαποί μετανάστες από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τις οικογένειές τους και δεν έχουν καμία ενημέρωση για τις εξελίξεις στις χώρες τους. Ζητούν τηλεκάρτες για καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΧΡΟΝΟΚΑΡΤΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ Επίσης ζητούν από συλλόγους ή ιδιώτες να τους προμηθεύσουν με εφημερίδες και περιοδικά από Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Σομαλία, Σουδάν, κ.α. Υπάρχει ανάγκη και από λευκούς φακέλους αλληλογραφίας, γραμματόσημα και στυλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου