Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Να τιμωρηθούν τα ανθρωπόμορφα καθάρματα

Τα σκυλιά που λιάζονταν στην πλατεία Κοραή στην Αθήνα ήταν πασίγνωστα, σ' όσους  έστω και για μιά φορά πήγαν σινεμά στο διπλανό ΑΣΤΥ ή ήπιαν ένα καφέ στα μαγαζιά της πλατείας. Εμβολιασμένα, στειρωμένα, ελεγμένα από το Δήμο Αθηναίων αποτελούσαν σήμα κατατεθέν της πλατείας μιά και ζούσαν εκεί περίπου 15 χρόνια.
Ο κόσμος που τα τάιζε, τα φρόντιζε, τα χάιδευε, τους είχε δώσει κι ονόματα, ήταν η Λίζα, ο Σωτήρης, ο Βίκτωρας, η Κανέλλα κι ο Μήτσος.
Πρίν μερικούς μήνες τα τρία πρώτα δηλητηριάστηκαν με ποντικοφάρμακο που κάποιο κάθαρμα έβαλε στο φαγητό τους.
Την περασμένη Πέμπτη η τέταρτη της συντροφιάς Κανέλλα είχε κι αυτή τον ίδιο τραγικό θάνατο (όπως είπαν οι κτηνίατροι που την περιέθαλψαν πριν πεθάνει, ο φονιάς την τάιζε για μερικές μέρες  βάζοντας μικρές δόσεις δηλητηρίου στη τροφή της, δολοφονώντας την αργά και βασανιστικά, μέχρι που έφτασε να μη μπορεί να σηκωθεί, τα πνευμόνια της είχαν γέμισαν αίμα και δεν άντεξε, όσο και να προσπάθησαν οι γιατροί)
Μόνος ο τετράποδος Μήτσος πιά, κινδυνεύει κι αυτός απ΄τα καθάρματα.
Οι φίλοι της Κανέλλας , σήμερα 15 Ιούνη στις 7 το απόγευμα, μαζί με ζωοφιλικές οργανώσεις καλούν τον κόσμο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Στοά Κοραή.
Η κινητοποίηση είναι μεγάλη, με αφίσες στο κέντρο της Αθήνας, αναφορές στο "Πρώτο Θέμα", στο "ΣΚΑΪ" , στο facebook...
Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι στη Στοά Κοραή είχε στεγαστεί η Κομμαντατούρα των Ναζί το 1941 και τα υπόγειά της είχαν μετατραπεί σε κρατητήρια των μεταγωγών των μελλοθανάτων, μέχρι τη μεταφορά τους στα οριστικά σημεία εκτελέσεως της ποινής τους (Αβέρωφ-Μέρλιν-Χαϊδάρι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου