Με τα τοξικά απόβλητα να έχουν φτάσει κυριολεκτικά στην πόρτα μας (ανοικτοί χώροι αποθήκευσης στο "Αττικό" νοσοκομείο"), το Υπουργείο Υγείας να ζητά να ενταθούν οι έλεγχοι που αφορούν τη διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα και το Υπουργείο Περιβάλλοντος να ανακοινώνει πως έχει ξεκινήσει να αναζητά χώρους υποδοχής επικίνδυνων αποβλήτων,
διαβάζουμε πως ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, το οικοσύστημα του Λουδία , καταφύγιο για 170 είδη πουλιών, (ανάμεσά τους αργυροπελεκάνοι, αετογερακίνες, νεροχελίδονα και τουρλίδες) , απειλείται από τα απόβλητα εργοστασίων και τα φυτοφάρμακα. Επιστήμονες , ο νομάρχης και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης προειδοποιούν και καταγγέλουν.
Στα του δήμου μας τώρα, μόνο σαν ελπιδοφόρα και θετική κίνηση μπορεί να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση της Δημοτικής αρχής για τη φύτευση περίπου χιλίων πεντακοσίων δέντρων στην πόλη μας.
Σαν Κορυδαλλιώτες δεν έχουμε παρά να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, γνωρίζοντας ότι τα δέντρα μέσα στην πόλη συνεισφέρουν στην ανύψωση της ποιότητας και τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου