Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Και η γενοκτονία καλά κρατεί....

Κι ενώ τον περασμένο μήνα είχαν βρεθεί δυο ορφανά αρκουδάκια,
πέμπτος μήνας του έτους και 4ος νεκρός λύκος για το 2011 εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος, ενώ την ίδια μέρα (την περασμένη Τετάρτη) είχαμε νέο τροχαίο με θύμα αγριογούρουνο.


 Το πρώτο αρκουδάκι μόλις 2 μηνών, βρέθηκε στην περιοχή του Άργους Ορεστικού, κοντά στον Αλιάκμονα, πολύ φοβισμένο αλλά υγιές, ζύγιζε μόλις 8 κιλά, έκλαιγε συνέχεια κι έτρωγε με δυσκολία
ενώ το δεύτερο βρέθηκε στα λιβάδια Περτουλίου σε δασική περιοχή των Τρικάλων,  εξασθενημένο και πολύ φοβισμένο, 2,5 μηνών και βάρους μόλις 6 κιλών, το οποίο δείχνει ήδη όμως πιο δυνατό και ζωηρό από το πρώτο αν και ακόμα δείχνει λίγο φοβισμένος.
Και τα δύο έχουν μεταφερθεί στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ όπου και δέχονται εντατική περιποίηση και φροντίδα.Τα 2 μικρά αρκουδάκια ταΐζονται ανά 5ωρο με ειδικό σκεύασμα και μέλι για να τονωθεί η όρεξή τους.
 

Την περασμένη Τετάρτη (04/05) σε τροχαίο στον οδικό άξονα της Εγνατίας Οδού, στην περιοχή Κερδυλλίων του νομού Σερρών , χάθηκε ο 4ος λύκος για φέτος.Το άτυχο ζώο ήταν ένα νεαρό θηλυκό σε αναπαραγωγική ηλικία και βάρους περίπου 25 κιλών.
Ενώ την ίδια μέρα σε νέο τροχαίο κοντά στη Νεάπολη Κοζάνης και στο ρεύμα προς Καστοριά του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού, το θύμα ήταν ένα αρσενικό αγριογούρουνο, περίπου 2 ετών και βάρους 60-70 κιλών. Ο οδηγός δεν τραυματίστηκε αλλά το αυτοκίνητο υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές..

2 τροχαία ατυχήματα την ίδια μέρα, με θύματα άγρια ζώα κατά μήκος μεγάλου οδικού άξονα αποδεικνύουν ότι και οι πληθυσμοί των άγριων ζώων πλήττονται αλλά και οι οδηγοί κινδυνεύουν από τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας μας.
Eπιτέλους κάποιος να μας προστατέψει, ανθρώπους και ζώα...

ΠΗΓΗ: ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου