Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Τσάπες, φτυάρια και φύγαμε...

Ο Δήμος μας προσκαλεί κι εμείς δεν μπορούμε παρά να συμμετέχουμε στην εξόρμηση της Κυριακής 20 Μαρτίου που ο ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας εξορμά στο όρος Αιγάλεω (δίπλα στο νεκροταφείο Σχιστού) με σκοπό να συντηρήσει τα 5.000 δενδρύλλια που , με τη συμμετοχή μας, είχαν φυτευτεί το Φεβρουάριο του 2010. Για να σκαλίσουμε  και να ξεχορταριάσουμε χρειάζονται εργαλεία, οπότε όποιος έχει σκαλιστήρια, τσάπες, φτυάρια κπ. καλείται να τα φέρει. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 10:00 στο χώρο της αναδάσωσης, πάνω από την είσοδο του Νεκροταφείου Σχιστού (στη Λεωφόρο Σχιστού).
Την επόμενη μέρα, 21 Μαρτίου, μαθαίνουμε πως ο Δήμος έχει προγραμματίσει φυτεύσεις σε αυλές σχολείων αλλά και σε ελεύθερους χώρους με τη συμμετοχή μαθητών από γυμνάσια και λύκεια της πόλης μας, καθώς και εκδήλωση για τα οφέλη της κομποστοποίησης αλλά και την παράδοση κάδου κομποστοποίησης στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, με σκοπό οι μαθητές να παράγουν φυσικό λίπασμα.
Αν ο ενθουσιασμός των νέων παιδιών μπολιαστεί με την ευαισθητοποίηση σε θέματα πρασίνου και περιβάλλοντος, τότε πράγματι υπάρχει ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου