Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ελαφο-τσακαλο-δελφινο-χελωνο-γυπο-φωκι-αρκουδό-λυκος: HELP!

Παγκόσμια ημέρα των ζώων σήμερα και διάφορες συλλογικότητες στην Ελλάδα και στον κόσμο οργανώνουν εκδηλώσεις συμπαράστασης στους ...συγκατοίκους μας στον ίδιο πλανήτη.
Η συνύπαρξη του ανθρώπου με τα ζώα πάνω στη γη τον υποχρεώνει να τα σέβεται και να τα προστατεύει , είτε είναι ήμερα είτε είναι άγρια. Το δικαίωμα των ζώων στη ζωή πρέπει να στρέψει τον κάθε πολιτισμένο και σκεπτόμενο άνθρωπο ενάντια στους βασανισμούς, στις δηλητηριάσεις και τις θανατώσεις των ζώων, ενάντια στις κακοποιήσεις των αδέσποτων, ενάντια στην εκμετάλλευση τους για τις γούνες τους ή σαν ζώα στο τσίρκο, όταν μερικά μάλιστα απειλούνται με εξαφάνιση.
Οι συγκάτοικοι χρειάζονται την προστασία μας και πρέπει χωρίς φειδώ να την παρέχουμε.

Η WWF στο site της, με αφορμή την σημερινή ημέρα, έχει αναρτήσει ανακοίνωση για την οποία γράφει σκωπτικά, ότι " Στο χρόνο που χρειάζεστε για να διαβάσετε αυτήν την ανακοίνωση, θα έχει εξαφανιστεί ένα από τα μοναδικά είδη πανίδας που υπάρχουν στον κόσμο. Αύριο τέτοια ώρα θα έχουν εξαφανιστεί επιπλέον 150-200 είδη και του χρόνου τέτοια μέρα περισσότερα από 50.000."(!!!) και μας καλεί να υιοθετήσουμε ένα απειλούμενο είδος εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου