Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Μάνα σαν έρθουν οι φίλοι μου…

Άρχισαν οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη στην πόλη μας και ανάμεσα σε άλλες αξιόλογες, διαβάζω για τη βραδιά της Τρίτης 31 Αυγούστου στο «Θανάσης Βέγγος» όπου ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης  θα τραγουδήσει Νίκο Ξυλούρη.
 Για την απουσία αυτής της τεράστιας φωνής , μια  και φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από το θάνατό του, ο τόπος καταγωγής του, τα θρυλικά Ανώγεια της Κρήτης ανακήρυξαν τη φετινή χρονιά σε Πολιτιστικό  Έτος Νίκου Ξυλούρη και οργάνωσαν και οργανώνουν εκδηλώσεις στη μνήμη του.
Σε μια απ’ αυτές στα τέλη Ιουνίου έγιναν τα αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Νίκου Ξυλούρη (Ψαρονίκου) στην είσοδο του ομώνυμου θεάτρου των Ανωγείων κι ακολούθησε γλέντι όπου η οικογένεια των Ξυλούρηδων δεξιώθηκε όλους τους παρευρισκόμενους (πάνω από χίλια άτομα). Στη φωτογραφία επετειακή ετικέτα του κρασιού που καταναλώθηκε στην εκδήλωση.


Στο video μας που ακολουθεί μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την τελετή των αποκαλυπτηρίων, ανάμεσα στο πλήθος να διακρίνετε γνωστούς ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, όπως τον βουλευτή, ηθοποιό Κώστα Καζάκο, τον μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο, να ακούσετε αποσπάσματα  από τις ομιλίες εκπροσώπου των φίλων Νίκου Ξυλούρη, της συζύγου του Ουρανίας, του Δημάρχου Ανωγείων, καθώς και από το γλέντι που ακολούθησε στο γενέθλιο τόπο του Ψαρονίκου με τόνους κρεάτων , γαμοπίλαφου και γραβιέρας, με τα κρασιά και τις ρακές να ρέουν άφθονα. Ακόμη  δείτε τους μουσικούς , προεξάρχοντος του μεγάλου Ψαραντώνη (δίπλα του ο Λουδοβίκος των Ανωγείων) να παίζουν και τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους να χορεύουν στους δρόμους μέχρι τις πρώτες  πρωινές ώρες.
Παρακολουθήστε το video κι ας δώσουμε ραντεβού την Τρίτη στο Θεατράκι του Κορυδαλλού, αφού όπως αποδεικνύεται  ο Δήμος μας  για άλλη μια φορά δείχνει θερμός αρωγός σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου