Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Αλληλέγγυες Βιβλιοθήκες στα Σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κορυδαλλού

Από το site του Δήμου Κορυδαλλού (www.korydallos.gr) :
 
Χάρισε κι εσύ τα βιβλία που διάβασες και δεν χρειάζεσαι πια στην Αλληλέγγυα βιβλιοθήκη ενός σχολείου Β/βάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας.

 Με το σύνθημα «η γνώση είναι δύναμη» ο Δήμος Κορυδαλλού ξεκινά μια πρωτοπόρα δράση αλληλεγγύης στην προσπάθειά του να ενισχύσει την αγάπη των μαθητών για το καλό βιβλίο αλλά και να στηρίξει την ισότιμη δυνατότητα πρόσβασης στην  γνώση, των μαθητών που την στερούνται λόγω των σημερινών οικονομικών συνθηκών.
Οι βιβλιοθήκες, όπως μας εξήγησε ο Κώστας Καλούδης Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Β/βάθμιας εκπαίδευσης η οποία και υλοποιεί την δράση, θα λειτουργούν με κύριο στόχο την κινητικότητα των βιβλίων από μαθητή σε μαθητή και θα φιλοξενούν τα βιβλία που οι μαθητές έχουν ήδη διαβάσει και θέλουν να μοιραστούν με τους φίλους και συμμαθητές τους χαρίζοντάς τα στην αλληλέγγυα βιβλιοθήκη του σχολείου τους.

Ήδη έχουν κατασκευαστεί 14 βιβλιοθήκες οι οποίες ξεκίνησαν να τοποθετούνται στα ανάλογα σχολεία του Δήμου και μάλιστα αξιοποιώντας τα ανακυκλώσιμα και «άχρηστα» υλικά των γραφείων του παλιού Δημαρχείου.

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης σε δήλωση του τόνισε: «Είμαι βέβαιος ότι για άλλη μια φορά οι οικογένειες και τα παιδιά του Κορυδαλλού θα χαρίσουν τα βιβλία που δεν τους χρειάζονται πια στα σχολεία και τις βιβλιοθήκες τους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου. Ένα κάλεσμα γνώσης, αγάπης για το βιβλίο και αλληλεγγύης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου